Popüler Yayınlar

22 Kasım 2010 Pazartesi

MODÜL 7 WİKİ SORULARI

MODÜL 7 WİKİ SORULARI


a-Öğretim Programı Tasarım Soruları sınıfınızda ve öğrenci projelerinde nasıl kullanılabilir?
Öğrencilerinizin sadece kopyalayıp yapıştıracakları cevaplar değil de, derinlemesine düşünmelerini cesaretlendiren hangi tür sorular, komutlar ve destek iskeleleri kullanabilirsiniz? Üst düzey düşünmeyi gerektirecek konular seçerek ve sorumluluklar vererek beceriler kazandırılır.Doğru,anlaşılır,üst düzey düşünmeyi gerektiren ,ilginç sorular kullanılır.

b-Derslerinizde ve öğrenci projelerinizde etkili soru sorma yöntemini nasıl kullanabilirsiniz?
Mutlaka açık uçlu, bir tek cevabı olmayan öğrenciyi bir merak zincirine götürecek sorular sorarım. böylece öğrenciyi araştırmaya sevk eder ve düşünen bir sınıf yaratırım.
c-Öğrencilere, projelerini hazırlarken üst düzey düşünmeyi kullanmaları gereken becerileri nasıl öğretebilirsiniz? Öğrencilerinizin derin ve ayrıntılı düşünmesini sağlayacak ne tür sorular sorabilir ve ne tür destekler verebilirsiniz?

Öğrencilerinizin sadece kopyalayıp yapıştıracakları cevaplar değil de, derinlemesine düşünmelerini cesaretlendiren hangi tür sorular, komutlar ve destek iskeleleri kullanabilirsiniz? Etkili soru sorma öğrencileri karmaşık düşüncelere ve içeriği iyice anlamalarına yardım eder. Üretken tartışmalara yönlendirir. Sorular sadece doğru yanlış diye cevap verilecek tarzda değil, cevaba ulaşırken araştırma yapacak sonuca odaklanmasını sağlayacak tarzda olmalıdır.Öğrencileri derse dahil ederek derin düşünmelerine yardım eden sorular sormalarını sağlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder